usi PVC termopan SOLID


 • Securitate împotriva intrării prin efracţie până la standardul RC2
 • Protecţie fonică si  împotriva pierderilor de căldură
 • Protecţie împotriva infiltrării aerului şi apei
 • Întreţinere şi curăţare foarte uşoară
 • Pot fi prevăzute cu o gamă largă de mecanisme de închidere manuale sau automate, mecanice sau electrice ce asigră o plajă larga de nivele de securitate
 • O gamă largă de mânere şi balamale în diverse forme şi culori
 • Soluţii de comanda electronică a închiderii şi deschiderii uşilor
usa intrare
balamale usa roto 3D

Informatii utile despre usile termopan Salamander

Usile de exterior sau de “intrare” sunt executate din cercevea de usa-tip T (pentru deschidere in exterior) sau tip Z (pentru deschiderea in interior).

O alta diferenta este ca usile sunt prevazute cu maner pe ambele parti si cu broasca cu butuc.

In functie de inaltimea si latimea lor, usile sunt prevazute cu 3 sau 4 balamale. Astfel cele cu inaltimea pana in 2200 mm au cate 3 balamale iar cele ce depasesc aceasta inaltime au 4 balamale. Daca latimea usii are peste 1080 mm si inaltimea de peste 2000 mm sunt deasemenea prevazute cu 4 balamale. (termopane mures)

Usile termopan pot fi cu diferite tipuri de inchidere:

 • monopunct (in general cele de interior) – au inchidere intr-un singur punct si nu asigura o inchidere etansa pe contur ;
 • multipunct (acestea nu ofera o inchidere de sigurata ci doar de etansare) – au inchidere in 4 sau 5 puncte in functie de inaltimea usii;
 • inchidere cu bolt (inchidere de siguranta) – asigura o inchidere prin doua tije tip bolt;
 • inchidere cu ghiara (inchidere de siguranta) – asigura o inchidere prin doua mecanisme de tip ghiara si sunt recomandate ca usi de acces.

Atat la sistemele de inchidere cu bolt cat si la sistemele de inchidere cu ghiara se va lua in considerare faptul ca aceste usi confera o siguranta dar nu inchid etans .

Usile de bloc – nu au mecanism de inchidere si vor fi prevazute ulterior cu brat telescopic (amortizor) si interfon . (termopane mures)

La usile de exterior din cadrul lucrarilor ce urmeaza a fi montate la constructii unde nu a fost turnata sapa de pardoseala se recomanda folosirea pragului de aluminiu sub care se va amplasa un profil de compensare – profil de transport sau semitoc – care va fi ingropat in sapa. Se recomanda acest lucru pentru a evita scurgerea apei in interiorul casei pe sub pragul de aluminiu mai ales la casele la care usile de intrare nu sunt prevazute inspre curte cu acoperis tip terasa .
Daca se doreste prag pvc (contur inchis) el trebuie sa fie de aceeasi inaltime ca si tocul usii, de 68mm sau 85 mm, dupa caz.
La usile de exterior cu deschidere in interior se poate adauga optional lacrimar pe cercevele si garnitura de etansare sau perie intre cercevea si pragul de aluminiu;
La usile proiectate din seria de profile Pvc Salamander color, sildul si balamalele sunt setate implicit sa fie de aceeasi culoare cu cea a manerelor si a balamalelor de fereastra (bronz, argint, maro) (termopane mures)